تلفظ صحیح Host و معنی کلمه Host چیست؟

کلمه host هم در لهجه بریتانیایی و هم در لهجه امریکایی یه جور تلفظ میشه /hoʊst/ . در واقع حرف O در هر دو لهجه « -ُ » تلفظ میشه نه « آ » . تقریبا همه ایران این کلمه رو هاست تلفظ می کنند و ما هم چاره ای نداریم جز اینکه در این پست کلمه host رو هاست تلفظ کنیم. کلمه host در فرهنگ واژه ها به معنی « میزبان » است. و در وب هم، معنی مشابهی میدهد. از آنجایی که هاست یک سرویس اشتراکی و یک سرور میزبان تعداد زیادی وب سایت میشود، این سرویس host یا میزبان نامگذاری شده است. در ضمن برای آن کسانی که نمی دانند عرض میکنم که کلمه host به معنی « مهماندار » هم هست و به مهماندار خانم هم میگن « hostess » .

هاست اشتراکی چیست ؟

اگه خاطرتان باشد در پست راهنمای خرید دامین توضیح دادیم که وب سایت در واقع یک نرم افزار تحت وب هست که باید روی یک سرور (کامپیوتر) نصب شود تا بقیه کاربران هم بتوانند به وسیله اینترنت از آن استفاده کنند. حالا در این پست می خواهیم توضیحاتی مفید و مختصر درباره این کامپیوتر سرور بدهیم. ببینید به طور کلی سرور یک کامپیوتر بسیار قدرتمند میباشد که با پهنای باند بسیار زیاد به اینترنت وصل می شود. حالا این کامپیوتر می تواند  به 2 روش کلی (خیلی کلی عرض میکنم) مورد استفاده قرار بگیرد .

 روش اول – سرور اختصاصی

در این نوع سرویس تمام منابع سرور (Hard Disk , RAM ,CPU) به طور کامل در اختیار یک مشتری است. حالا این مشتری ممکنه از این سرور فقط برای نگهداری یک وب سایت استفاده کند و یا برای چند وب سایت، که این تصمیم کاملا به خود مشتری مربوط میشود. قیمت سرور اختصاصی بسیار گرون  میباشد و فقط مناسب شرکت ها و سازمان هایی هست که بودجه کافی برای اجاره سرور اختصاصی دارند.

روش دوم – سرور اشتراکی

در این نوع سرویس صاحب سرور (شرکتی که خدمات هاست و سرور اختصاصی ارائه میدهد) سرور رو با استفاده از تنظیمات نرم افزاری به چندین قسمت تقسیم میکند. این تقسیم بندی بر اساس میزان قدرت سیستم و همینطور میزان پهنای باند انجام میشود. برای مثال اگر یک هارد 500 گیگ رو برای این سیستم انتخاب شده باشد می تواند به 100 مشتری ، نفری 5 گیگ فضا روی هارد دیسک ارائه بدهد. البته تخصیص منابع سخت افزاری در هاست اشتراکی روش ها و الگوریتم های مختلفی دارد که در آینده به طور خلاصه و ساده توضیح خواهیم داد .

هاست اشتراکی مناسب چه وب سایت هایی است ؟

به طور خلاصه باید بگویم هرچقدر پول بدهی همان قدر آش میخوری. البته یه نکته بسیار مهم دیگه هم وجود دارد اونم این هست که یه بچه دو ساله به هیچ وجه نمی تواند اندازه یه آدم 25 ساله بخورد ! حالا بحث رو یکم تخصصی بررسی می کنیم . تهیه سرور برای وب سایت تان به چند عامل بستگی دارد که اگر این عوامل رو بدانید و اگر این عوامل رو نسبت به نیازتان دقیق پیش بینی کنید و در آخر اگر از شرکت درست و حسابی خرید کنید در نهایت هم خودتان و هم کاربران تون بدون هیچ مشکلی و با بهترین کیفیت می توانند سایتتان رو مشاهده کنند. فراموش نکنید اگه بیزنس شما جدی هست خرج کنید گول قیمت کم رو نخورید.

عوامل مهم در انتخاب نوع سرور

نمی گویم به تبلیغات توجه نکنید، اتفاقا برعکس، رو تبلیغات زوم کنید و بیشتر توجه کنید اما به جملاتی که در تبلیغات شرکت های خدمات میزبانی وب اعتماد نکنید. اینا فقط چنتا جمله هستد. دوستان خرید هاست اصول دارد، حساب و کتاب دارد همینجوری بدون فکر و تحقیق اقدام نکنید. هیچ شرکتی نمی تواند با سالی 50 هزار تومان سرویس خوبی رو به شما ارائه کند. لطفا این پست رو تا آخر بخوانید چون این نکاتی که بنده در این پست نوشتم کاملا بر اساس تجربه و مطالعات شخصی هست . برای کاهش قیمت بهتره نیازتان رو کاملا علمی و اصولی محاسبه کنید نه اینکه چشم بسته حرفای یه مشت کلاهبردار رو بپذیرید.

اسکریپت یا نرم افزار وب سایت

اسکریپت یا همون نرم افزار وب سایتتان می تواند تا حد زیادی در انتخاب نوع سرور تاثیر گذار باشد. اگر نرم افزارتان خیلی پیچیده است و قرار محاسبات بسیار پیچیده ای رو انجام بدهد توصیه می کنم از ابتدا از سرور اختصاصی استفاده کنید. سرور اختصاصی برای سایت هایی در ابعاد سازمان سنجش و یا بانک ها مورد استفاده است و خیلی کم پیش میاد یک سایت شخصی یا فروشگاه به سطحی برسد که احتیاج به سرور اختصاصی داشته باشد. البته لازم به ذکرهست که سرور های اختصاصی ارزون تری هم هستند که با عنوان سرور اختصاصی مجازی یا VPS نام برده میشوند که بعدا مفصل درباره سرور اختصاصی مجازی توضیح می دهیم. اما اگر نرم افزار تان چیزی مثل WordPress و یا Joomla هست بدون هیچ دردسری می توانید از سرور اشتراکی استفاده کنید. از برنامه نویس تان بپرسید که نرم افزار شما حدودا به چه میزان RAM ، چه اندازه فضای بر روی هارد و چند درصد از CPU احتیاج دارد.

تعداد بازدید یا ترافیک

تعداد بازدید دقیقا آن چیزی هست که شما رو مجبور می کند که از هاست اشتراکی به سرور اختصاصی اسباب کشی کنید. اغلب سایت هایی مثل p30download.com که بازدید بسیار زیادی دارند به منابع سخت افزاری و پهنای باند اختصاصی هم احتیاج دارند. از افزایش بازدید و متعاقبا از افزایش هزینه نترسید. چون این افزایش بازدید خیلی راحت می تواند منجر به کسب درآمد بشود. وقتی یک هاست اشتراکی می گیرید تمام منابعی که در اختیار دارید محدود هستند. RAM , CPU , Hard Disk و همینطور میزان ترافیک ماهیانه . معمولا در سرویس هاست اشتراکی فضایی بین 100 مگا بایت تا 5 گیگ و همینطور ترافیک ماهیانه بین 1 گیگ تا 15 گیگ به شما اختصاص داده میشود. فرض کنید که هر صفحه شما به طور متوسط حجمی معادل 1 مگا بایت دارد و تعداد نمایش صفحات شما در روز مثلا 1000 تا صفحه است. بنابراین شما حدودا ( نحوه محاسبه دقیق تر رو بعدا عرض خواهیم کرد این عدد تقریبی است) روزی 1 گیگ از ترافیک تان رو مصرف می کنید. پس اگه بیزینس شما جدید است، عجله دارید و برای تبلیغات سایت تان دارید هزینه زیادی می کنید حتما سرور اختصاصی ( مجازی ) تهیه کنید نه هاست اشتراکی. ببینید هاستی که شما تهیه می کنید ظرفیتش خیلی محدوده مثلا می تواند 20 تا بازدید هم زمان رو جواب بدهد اما اگر از یک VPS ( بعدا مفصل توضیح می دهم ) بگیرید می توانید این تعداد رو حتی به 500 نفر در لحظه برسانید. باز هم تاکید می کنم اگر سایت رو دارید در ابعاد بزرگی تبلیغ می کنید هاست اشتراکی گزینه خوبی برایتان نیست .

عوامل مهم در انتخاب هاست اشتراکی

سیستم عامل Server OS

روی سرور ها دو نوع سیستم عامل نصب میشود :

1- سیستم عامل ویندوز سرور Windows Server OS

2- سیستم عامل لینوکس Linux OS

تفاوت هاست لینوکسی و هاست ویندوزی
 

تفاوت هاست لینوکسی و هاست ویندوزی

ببینید شما به عنوان یک کاربر هاست اشتراکی با هیچ چیزی درگیر نیستید. پس فکر نکنید که چون لینوکس بلد نیستید ، نمی توانید از هاست لینوکسی استفاده کنید. کسی که مستقیم با سیستم عامل درگیر صاحب و مدیر سرورهست نه شما. اما من به شما شدیدا توصیه می کنم که از هاست لینوکسی استفاده کنید چرا ؟

1- هاست لینوکسی نسبت به هاست ویندوزی بسیار ارزون تراست

2- هاست لینوکسی امنیت بسیار بالایی دارد

این دو تا چه فرقی دارند؟ سیستم عامل ویندوز از زبان های برنامه نویسی .net پشتیبانی می کند + PHP , MY SQL که خوب قابلیت بسیار خوبی است اما از آنجایی که ویندوز مایکروسافت یک نرم افزار تجاری و رایگان توزیع نمیشود و قیمتش هم خیلی بالاست خیلی ها ترجیح میدهند که بروند لینوکس رو یاد بگیرند تا اینکه پول شان رو برای ویندوز خرج کنند. متاسفانه تنها ایرادی که به لینوکس وارد هست این که نمیشود نرم افزار های ساخته شده توسط مایکروسافت ( منظور نرم افزار وب یا web application ساخته شده با .net ) رو روش اجرا کرد. اما با تمام این حرفا واجبه بدانید که همه سایت های بزرگ دنیا روی لینوکس هستند چون لینوکس امنیت بسیار بالایی دارد. دلیل ارزان بودن هاست لینوکس این هست که لینوکس یک سیستم عامل Open Source یا متن بازه و به رایگان در اختیار همه قرار می گیرد.

 

لینک های مرتبط